Bloemen voor buurtheld Peter

In Delden is Peter Zengerink een buurman waar iedereen op kan rekenen. Zijn inzet voor de buurt bleef niet onopgemerkt! Harry Keizer nomineerde hem als ‘Beste Buur Hof van Twente 2024’. Hij ging er niet met de titel vandoor, maar zijn verhaal en inzet zijn zo bijzonder, dat hij een hartverwarmend gebaar verdient. Op dinsdag 1 oktober werden Peter en zijn vrouw compleet verrast met een prachtige bos bloemen van Lianne ter Stal en Han Markerink van Wonen Delden. Een welverdiende blijk van waardering voor deze stille kracht in de buurt.

Sinds een aantal jaren organiseert Salut samen met de gemeente, Wonen Delden, Viverion, huurdersorganisaties en eerdere winnaars de verkiezing ‘Beste Buur’. De verkiezing is bedoeld om aandacht te vragen voor stille krachten in buurten en wijken, die altijd voor anderen klaarstaan. De uitreiking was op zaterdag 28 september tijdens landelijke Burendag. Dit jaar kreeg Helma Linderman-ter Kluve de titel en werd in het zonnetje gezet.

In de weer voor anderen
Harry Keizer wilde Peter Zengerink in het zonnetje zetten en nomineerde hem. “Peter speelt een bijzondere rol in de buurt”, vertelt Harry. “Hij is altijd in de weer voor anderen. Zo is hij mede-initiatiefnemer van het verfraaien van de gemeentelijke strook grond aan het Waterland en enthousiast medewerker van het onderhoud daarvan. Ook organiseerde hij een buurtbarbecue om nieuwkomers en gevestigde bewoners met elkaar in contact te brengen. Deze contacten zijn er nog steeds. Heeft iemand een probleem, een luisterend oor of een paar extra handen nodig? Peter staat klaar met raad en daad.”

Hoewel hij er niet met de titel vandoor ging, is Peter de beste buur die je je kunt wensen. Hij verdient dan ook zeker een pluim!

V.l.n.r.: Lianne ter Stal, mevrouw en meneer Zengerink en Harry Keizer