Zó voorkom je riool verstopping
Een verstopte rioolbuis leidt vaak tot lekkages, overstromingen, viezigheid en stank. Zo kan een storing ontstaan in de vaatwasmachine of wasmachine. En als je chemicaliën door de gootsteen spoelt, dan kan er een chemische reactie ontstaan waardoor de leiding samensmelt. Op deze problemen zit je natuurlijk niet te wachten.
Voorkomen is beter dan genezen
Je bespaart een hoop geld (en ellende) als je regelmatig onderhoud aan je riool pleegt. Hoe je dat aanpakt? We kregen van de loodgieter een paar handige tips waarmee je voorkomt dat het riool verstopt raakt.
- Spoel maandelijks de leidingen door met soda en kokend water
- Draai de sifon of zwanenhals regelmatig los en verwijder resten van haren, vettigheid en eten
- Zorg voor voldoende waterspoeling in het toilet. Gooi geen vezeldoekjes maandverband of tampons in het toilet.
- Boosdoener nr 1 bij verstopt toilet zijn vet en olie. Die gaan stollen als ze afkoelen en nieuwe resten blijven eraan plakken, waardoor alles vast gaat zitten.
- Scheer jezelf niet onder de douche
- Houd de dakgoot schoon
- Houd de put achter het huis schoon van zand, bladeren en afval
Kijk ook eens op www.afvalscheidingswijzer.nl van de overheid.
Verstopte gootsteen? RRS helpt!
Heb je de verstopte gootsteen al gespoeld met keukensoda en kokend water? Maak je de zwanenhals (onder de gootsteen) regelmatig schoon? Helpt ook de rubberen ontstopper niet meer?
Schakel dan de hulp van de RRS in. Als huurder van Wonen Delden mag je rechtstreeks bellen met de RRS. Zij werken met ervaren monteurs die vakkundig te werk gaan. Bovendien werken deze loodgieters met speciale technieken om het probleem van een verstopping te achterhalen en direct aan te pakken. Zo zorgen ze dat jouw gootsteen binnen de kortste keren weer doorloopt zoals het hoort. Neem contact op met de RRS via (053) 428 28 25.